Slachtoffer tien uur zoek na ongeval

ChrisJX
Akakuiper, moonflower343 en Djerikp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 21-jarige man uit Putten is maandag tien uur zoek geweest nadat hij met zijn auto ter hoogte van Deventer tegen de vangrail was gereden.

Toen gealarmeerde agenten maadagochtend bij de plaats van het ongeval aankwamen troffen zij een zwaar beschadigde auto aan, maar van de bestuurder ontbrak ieder spoor. Daarop werd de omgeving afgezet, omdat vermoed werd dat de bestuurder zich in de buurt schuil hield. Er werd echter niemand gevonden.

Toen ook de familie van de man een paar uur later nog niets had vernomen, startte de politie opnieuw een zoekactie, waarbij gebruik werd gemaakt van een speurhond. Er werd besloten een helicopter in te schakelen, maar nog voordat die ter plaatse was keek een agent ongeveer 50 meter voorbij de plaats van het ongeval over de brugleuning en zag de man liggen.

In eerste instantie gaf het slachtoffer geen teken van leven, maar toen de agenten dichterbij kwamen riep hij om hulp. De man bleek onderkoeld en is met arm- en beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Hij verklaarde in slaap te zijn gevallen en toen tegen de vangrail aangereden te zijn. Omdat er behoorlijk wat rook uit de auto kwam, besloot hij een stuk weg te lopen. Wat er daarna gebeurde kan de man zich niet meer herinneren. De politie vermoedt dat hij over de brugleuning is gevallen en 20 meter lager terecht is gekomen.