AEL-België start eigen moslimscouts

Rob (R@b)
Useroid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch Europese Liga van Dyab Abou Jahjah heeft in België zijn eigen scoutingafdeling van moslims opgericht. Volgens Ahmed Azzuz, voorzitter van de AEL-België, is er een grote nood aan een scouts waarin de eigen moslimidentiteit wordt gerespecteerd en beleefd.

De moslimscouts van de AEL krijgen een eigen cultuur, waarin moslimwaarden zoals het dragen van een hoofddoek en het niet eten van varkensvlees gerespecteerd worden. De jongeren zullen islamitische liederen leren, Arabische spelletjes leren spelen en rond het kampvuur zal er thee gedronken worden, en beslist geen alcohol. De AEL-scouts krijgen ook een eigen uniform, in de vier Arabische kleuren : rood, groen, zwart en wit.

In Vlaanderen staan de reguliere scoutsfederaties en de allochtonenscouts Al Manar zeer wantrouwend tegenover het AEL-initiatief. Ze vrezen dat de Liga van Abou Jahjah kinderen rekruteert met een politiek doel. De moslimscouts is volgens hen een dekmantel voor fundamentalistische propaganda. Volgens hen worden moslims al lange tijd met open armen ontvangen in de Vlaamse scoutsbeweging.

Nederland kent overigens ook al enige tijd een Moslim Scoutinggroep die naar eigen zeggen een omgeving creëert waarin men niet vreemd wordt aangekeken of vragen krijgt over waarom men bidt, een hoofddoek draagt, bepaalde zaken wel of niet mag eten, waarom men niet gezamelijk onder de douche staat of gemeenschappelijk gaat zwemmen.