"Kosten inrichting UWV-kantoor nog hoger"

Bart (veekeend)
Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Tweede Kamer onjuist en onvolledig geïnformeerd over de kosten voor de inrichting van het peperdure directiegebouw van uitkeringsinstantie UWV. Die conclusie trekt een meerderheid van de Kamer op basis van een onderzoek.

Minister De Geus gaf tot nu toe altijd aan dat de inrichting van het directiegebouw 923 euro per vierkante meter kostte. Het onderzoeks- en verificatiebureau van de Tweede Kamer komt echter op een bedrag van 1118 euro uit. Dat is enkele honderden euro's meer dan was toegestaan. De Kamer nam het eigen onderzoeksbureau in de arm om de gegevens te controleren.

Minister De Geus heeft altijd gezegd dat het UWV zich keurig aan de regels heeft gehouden. De Kamer zal De Geus morgen tijdens een debat om duidelijkheid vragen. De partijen zijn van mening dat De Geus zijn huiswerk over moet doen. De gegevens die hij tot nu toe heeft verstrekt over het gebouw zijn volgens de fracties "paleiselijk".

Als er uiteindelijk blijkt dat De Geus voor het karretje van de UWV is gespannen en daardoor een verkeerde presentatie heeft gegeven, dan wordt de positie van UWV-topman Joustra discutabel.