Winnaars Speelgoed van het jaar 2003

Angel (Angelic1)
Vandaag, woensdag 8 oktober, zijn de winnaars bekendgemaakt van het Speelgoed van het Jaar 2003. De prijsuitreiking van de dertigste verkiezing vond plaats in speelpark TunFun in Amsterdam. Presentator Sipke Jan Bousema overhandigde samen met enkele kinderen de prijzen aan de vijf winnaars.

De winnaars:
Speelgoed van het Jaar 2003 in de leeftijdscategorie baby en peuter (0-4 jaar) is Playskool Airtivity Ballenbaan van Hasbro bv; bij kleuter (4-6 jaar) is de winnaar Kid K’NEX Bug Eyed Buddies van Hasbro bv; bij junior (6-8 jaar) Rewinder van Tyco RC/Mattel bv; bij tiener (8-12 jaar) Bladeracers van Nikko Europe bv; en bij de categorie 12+ Cash & Run van Jumbo Nederland bv, die wij onlangs op Fok! reviewden.

Consumenten brachten in alle categorieën hun stem uit, waarbij ze per leeftijdsgroep één artikel mochten kiezen. In Nederland en België kon iedereen stemmen via de site www.speelgoedvanhetjaar.nl. In dit jubileumjaar hebben ruim tweemaal zoveel mensen gestemd als vorig jaar. Dat speelgoed ook aantrekkelijk is voor ouderen bleek uit het feit dat de oudste stemmer 84 jaar is.