Internationale tour Rijksuniversiteit Groningen

Otto (okee6)
_Undercover_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) was dinsdag op een beurs van de World Graduate School Tour in Londen actief om nieuwe studenten te werven. De Groninger universiteit denkt te kunnen concurreren met de Engelse concurrentie. De meeste opleidingen zijn in Nederland goedkoper dan in Engeland. Zevenduizend euro of Engelse ponden, dat scheelt.

"De studiewereld wordt door internationalisering op z'n kop gezet", zegt organisator Tony Martin van de World Graduate School Tour. "Er zijn nu ruim twee miljoen internationale studenten in de wereld. We verwachten dat het er in 2025 dertien miljoen zijn." De Tour trekt verder Europa en Azië in, waar de RUG nu en dan bij aanwezig zal zijn.

Martin: "Het hele circus blijkt een goede formule en is voor steeds meer universiteiten interessant. We proberen jonge, intelligente mensen die weten wat ze willen doen, te koppelen aan topuniversiteiten. Nu Nederland de bachelor-master structuur invoert, zijn Nederlandse universiteiten veel interessanter geworden."

Achter de met folders van Engelstalige opleidingen bezaaide stand van de RUG gaven medewerker Anita Veltmaat, Marloes Siccama (rechten) en Theo Jurriëns (wiskunde en natuurwetenschappen) uitleg over de mogelijkheden die Groningen biedt. Ze reizen al jaren af en toe naar studiebeurzen, en dan vooral in Azië. In Londen hielden ze gister eveneens de concurrentie in de gaten. "Met vijf studenten zijn we al hartstikke blij", aldus Anita Veltmaat van de RUG.