Syrië vraagt zitting V-raad na actie Israël

Bart (veekeend)
Mutant01 en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Syrië heeft om een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gevraagd nadat Israëlische gevechtsvliegtuigen raketten hadden afgevuurd op Syrisch grondgebied. Volgens Damascus hebben de raketten veel schade aangericht in het dorp Ain As-Saheb, op vijftien kilometer afstand van de hoofdstad Damascus. Israël claimt dat het een trainingskamp van de Islamitische Jihad bombardeerde.

In een eerste reactie op de Israëlische raketaanval sprak Damascus van een "flagrante schending van het internationaal recht" en een "ernstige escalatie" van de gespannen situatie in het Midden-Oosten. Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Egypte hebben de actie eveneens veroordeeld. De VS hebben zich onthouden van een reactie.

Het Israëlische leger noemde Syrië in een verklaring "een staat die terreur steunt en voortdurend pogingen frustreert om stabiliteit en rust in de regio te creëren". De Israëlische acties in Syrië komen een dag nadat een Palestijnse vrouw zich in naam van de Islamitische Jihad in Haifa opblies en 19 mensen doodde.