Ook Katwijk wil beperking allochtonen

Rob (R@b)
In de discussie over het spreiden van allochtonen heeft zich nu ook de gemeente Katwijk gemeld. De Zuid-Hollandse plaats vindt het aantal allochtonen in de wijk Hoornes Noord-Oost te hoog. In die wijk is zo'n 20% van de bevolking allochtoon, terwijl dat over heel Katwijk gemeten maar 3,65% is.

Katwijk denkt nog niet aan het verplicht verhuizen van allochtonen die nu in de wijk wonen, maar wil het percentage niet verder laten oplopen. Daarom zouden nieuw allochtonen elders gehuisvest moeten worden. Ook wil men meer eenheid kweken onder de bevolking.

In ieder geval zal het Katwijkse college van Burgemeester en wethouders alvast voorstellen om voortaan de nadruk te leggen op het leren van de Nederlandse taal en meedoen in de Nederlandse culturele samenleving. Subsidies voor eigen taal- en cultuuractiviteiten komen daarmee onder druk te staan. B en W vraagt zich dan ook of de gemeente nog wel accommodaties moet verschaffen aan de Marokkaanse en Turkse gemeenschap, de grootste twee in Katwijk.