BNN: deze maand voldoende leden

Ferry (Veerboot)
Was BNN lang pessimistisch over het behalen van voldoende leden om ook na 2005 te mogen uitzenden, nu verwacht BNN-voorzitter Gerard Timmer eind deze maand al voldoende leden te hebben.

De één miljoen euro kostende ledenwerfactie gaat tot nog toe beter dan verwacht, aldus Timmer. Op de site van BNN valt te lezen dat er na ruim een maand zeventienduizend leden zijn bijgekomen (van de 50.000 die de jongerenomroep nog nodig had). "En dan houden we er al rekening mee dat sommige mensen hun belofte om lid te worden niet nakomen. Dat getal op de site kan dus nog hoger uitpakken", aldus Timmer.

De uitspraken zijn opmerkelijk omdat BNN vorige week nog liet weten niet tevreden te zijn met het aantal nieuwe leden (toen een kleine 15.000). Gerard Timmer verwacht nu dat de acties die de komende drie weken op de rol staan voldoende nieuwe leden opleveren om uit de gevarenzone te komen. "Ik ben nu een stuk rustiger over de kans van slagen dan aan het begin van de campagne. Ik houd natuurlijk nog wel een slag om de arm, maar het lijkt er echt op dat we op eigen kracht voldoende leden binnenhalen en daarmee aantonen dat we over draagvlak in de samenleving beschikken", aldus Timmer.

Vanaf 20 oktober ligt er voor 5,73 euro een door Nederlandse artiesten gezongen lied in de winkel, waarbij de koper direct lid wordt van BNN. Op 27 oktober komt er een avond lang een grote ledenwerfshow op televisie. Vorige week maakte BNN bekend dat het de acties zou gaan verzwaren door het beeld op televisie regelmatig op zwart te zetten en door radio-uitzendingen regelmatig te onderbreken door ruis. Het is onduidelijk of die acties nog zullen doorgaan.

Mochten er eind deze maand nog altijd te weinig leden zijn (BNN heeft tot eind december), dan overweegt Timmer een actie met het voltallige BNN-personeel. Ook heeft hij een aanbod van drie bedrijven die in hun marketingcampagne aandacht willen schenken aan de jongerenomroep. "Daar maken we liever geen gebruik van omdat we het op eigen kracht willen doen", aldus Timmer.

Lid worden van BNN kan overigens hier.