Bonden: geen akkoord KLM en Air France

Bart (veekeend)
Er is nog geen akkoord tussen KLM en Air France over een alliantie. Dat zeggen Nederlandse vakbonden in reactie op berichten dat de maatschappijen eruit zouden zijn. Een Franse vakbond had gemeld dat de deal rond was en vandaag om 07:00, over drie kwartier, bekend zou worden gemaakt.

De Nederlandse vakbonden werden gisteravond bijgepraat door de directie van KLM. Maar dat gesprek ging over de voortgang van de gesprekken over onder meer de werkgelegenheid bij KLM, zei een woordvoerder van De Unie voor RTL Nieuws. Ook de FNV ontkent dat er een akkoord is, evenals de KLM zelf.

Volgens de eerdere berichten zouden Air France en KLM samen een nieuwe holding oprichten, waarin beide merken worden ondergebracht. Zo blijft het merk KLM bestaan. KLM zou ook hebben bedongen dat het aantal landingen op Schiphol de eerste drie jaar wordt gegarandeerd.

Daarnaast heeft de raad van bestuur van Alitalia heeft topman Mengozzi toestemming gegeven een akkoord te sluiten met Air France en de KLM over een samengaan, dat zou kunnen uitmonden in de grootste Europese luchtvaartmaatschappij. Alitalia zit momenteel diep in de problemen.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen, waardoor verder discussiėren hier niet meer relevant is.