Onderwatermarathon: Lloyd Scott van start

Otto (okee6)
Lloyd ScottLloyd Scott (41) is zondag gestart aan zijn onderwatermarathon door het meer van Loch Ness in Schotland. Tegelijkertijd met het vertrek van 1300 gewone lopers in de Marathon van Loch Ness, koos hij in Fort Augustus voor zijn 'natte' loop door het meer.

De voormalig leukemie patient hoopt met zijn alternatieve route ruim een miljoen Engelse Pond op te halen voor het Kankerfonds voor kinderen met leukemie.

Gekleed in een antiek duikerspak hoopt hij per dag ruim drie kilometer af te leggen. Een bootje met een begeleidingsteam van acht mensen let op de te volgen route en voorziet hem tevens van lucht. Hij zal rond een diepte van negen meter onder het wateroppervlak lopen. Pas over twee weken hoopt hij weer aan land te gaan, dan bij de finish in Inverness.

Hij zegt geen angst te kennen en heeft enkel enige twijfel over een eventuele ontmoeting met Nessie: "Ik weet niet wie meer zal schrikken, het monster of ik. Met mijn koperen helm kan ik een flinke kopstoot uitdelen, is mij verteld."

Scott legde vorig jaar de marathon van Londen af. Hij voltooide de afstand als langzaamste, gekleed in het zelfde duikerspak. In New York lukte hem dit eveneens.