Wielrennen: Uitslag Vuelta

Otto (okee6)
Roberto Heras heeft voor de tweede maal in zijn carriere de Ronde van Spanje gewonnen. Nadat hij zaterdag in de klimtijdrit op de Alto de Abantos te sterk was gebleken voor zijn naaste concurrent Isidro Nozal, kwam zijn leiderspositie in de afsluitende rit van zondag in Madrid niet meer in gevaar.

De Spanjaard moest aanvankelijk veel terrein goed maken op Nozal, die in de eerste twee tijdritten de beste was gebleken. Bergop sloeg Heras echter terug, door aan te vallen. Derde in de ronde werd het aanstormend talent Alejandro Valverde, ook van de Spaanse nationaliteit. De zege van Heras betekent eveneens dat zijn team US Postal dit jaar twee grote rondes won. Eerder won Lance Armstrong de Tour de France.

De ritzege in de laatste etappe ging naar Alessandro Petacchi. De Italiaan won liefst vijf etappes deze ronde. Een ultieme prestatie nadat hij ook in de Tour de France (4 zeges) en de Giro (6 zeges) al slagvaardig was.

Het Nederlandse Rabobank team deed het redelijk deze Vuelta. Michael Rasmussen won een etappe en werd zevende in het eindklassement.


Eindklassement Vuelta 2003:
1. Roberto Heras (Spanje, US Postal) 69.31.52
2. Isidro Nozal (Spanje, ONCE) op 0.28
3. Alejandro Valverde (Spanje, Kelme) op 2.25
4. Igor González de Galdeano (Spanje, ONCE) op 3.27
5. Francisco Mancebo (Spanje, iBanesto.com) op 4.47
6. Manuel Beltrán (Spanje, US Postal) op 5.51
7. Michael Rasmussen (Denemarken, Rabobank) op 5.56
8. Félix Cárdenas (Colombia, L2C) op 6.33
9. Unai Osa (Spanje, iBanesto.com) op 6.51
10. Luís Pérez (Spanje, Cofidis) op 7.56

Beste Nederlander:
94. Bram Tankink (Quick Step) op 2.47.41