KPN biedt scholen gratis internet aan

Nolius
flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse scholen kunnen gratis internet krijgen van XS4ALL. Binnen drie jaar moeten alle scholen door de KPN-dochter voorzien zijn van een verbinding. Volgens KPN heeft de ontwikkeling van geavanceerde leermethoden gebaseerd op de nieuwste telecommunicatie-technieken een groot maatschappelijk belang. Daarnaast wil KPN een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kenniseconomie in Nederland.

KPN heeft er ook belang bij dat er in de toekomst maximaal gebruik gemaakt zal worden van ICT in werken en leven. Het project gaat 25 miljoen euro per jaar kosten.

Scholen in het primair- voortgezet en BVE- (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie) onderwijs komen in aanmerking voor deze aanbieding. Tot 2001, toen in verband met de financiële situatie alle sponsoring werd stopgezet, was KPN actief als sponsor van met name voetbal. In plaats hiervan kiest KPN er nu bewust voor te investeren in Nederland als kennisland.

De scholen krijgen per 1 januari 2004 van het ministerie van OC&W, een eigen budget om een verbinding met het internet te kiezen. KPN biedt de scholen zonder verdere kosten een snelle breedbandverbinding aan en gratis gebruik van hoogwaardige ADSL-internetdiensten. Aan scholen in die gebieden waar nog geen ADSL beschikbaar is, wordt een alternatief geboden.