Forelvissen in zwembad wekt woede

Rob (R@b)
Het sportfondsenbad in Rotterdam Noord heeft zich de woede op de hals gehaald van de Dierenbescherming. Eind deze maand wil het bad een dagje forelvissen voor het goede doel organiseren; daartoe zullen 250 kweekforellen in het openluchtbad worden uitgezet.

Sportvissers mogen dat weekend voor 5 per persoon zoveel mogelijk van de forellen uit het zwembad vissen. De vangst dient ter plekke te worden gedood en mag daarna als zelfgevangen maaltje worden meegenomen naar huis.

''Een volstrekt absurd en verwerpelijk idee. Officieel heet dit geen dierenmishandeling, omdat de dieren niet gratis als prijs worden weggegeven en omdat het water geen chloor bevat. Maar moreel-ethisch is het dat natuurlijk wl en een voorbeeld hoe je geld inzamelt voor het goede doel is het al helemaal niet'', aldus Adrie Baars van de Rotterdamse afdeling van de Dierenbescherming.

De gemeente Rotterdam heeft officieel nog geen vergunning verleend, maar Baars vreest dat een verbod er niet in zit. De Dierenbescherming heeft inmiddels wel politieke steun gekregen van Stadspartij Rotterdam.