Etherpiraat stoorde Vliegveld Eelde

Nolius
De luchtverkeersleiding van Vliegveld Eelde had al een tijdje last van een stoorzender. Het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische zaken ging daarop op zoek naar de boosdoener. En afgelopen zaterdag werd deze dan gevonden. Een illegale zender uit Haulerwijk verstoorde de communicatie op het vliegveld.

De muziek van de piraat was te horen op de frequenties van het vliegveld. Daarop meldde de luchtverkeersleiding de storing. Met assistentie van politie werd afgelopen zaterdag alle zendapparatuur bij de desbetreffende illegale zender in beslag genomen. Niet alleen stoorde deze zender vanwege zijn extreem hoge vermogen, maar ook zorgde de zender voor problemen, vanwege de kwaliteit van de apparatuur.

De zender kan nu een boete van 1100 euro krijgen. Naast deze boete wordt tevens een bestuursrechtelijke last onder dwangsom opgelegd door Agentschap Telecom. Dit houdt in dat bij een herhaling van de overtreding, er een bedrag van 2250 euro dient te worden betaald per geconstateerde overtreding, per week.