Forse boete voor balletjespistoolbezitters

Gerson (M4stermind)
jeffreysnf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft veel overlast door balletjespistolen die jongeren in Zuid-Europese landen als souvenir hebben gekocht. De nepwapens lijken bedrieglijk veel op de Walther P5, het echte wapen van de politie.

In Arnhem trok een agent deze week zijn dienstwapen toen hij twee jongens van 14 en 15 jaar in de stad zag lopen met het balletjespistool. Vorige week ontstond in een supermarkt in Ede paniek toen een man met het speelgoedpistool kwam binnenlopen. Hij bleek het pistool voor zijn zoontje vast te houden, die zich in de ballenbak vermaakte.

Het bezit van een balletjespistool is in Nederland illegaal, en valt onder de Wet Wapens en Munitie. Als men gepakt wordt door de politie op bezit van zo'n nepwapen, kan men rekenen op drie maanden celstraf en een geldboete van 4500 euro.

"Spelen met zo'n ding is ook niet zonder gevaar. Het pistool schiet met een veersysteem balletjes af, die met een flinke snelheid het wapen verlaten. Slachtoffers kunnen behoorlijke wonden oplopen", zegt de politiewoordvoerder.