Tennis: Uitslag Martin - Verkerk (US Open)

Otto (okee6)
Martin Verkerk [16] heeft zich op de US Open niet weten te plaatsen voor de derde ronde. De Alphenaar zag zijn Amerikaanse opponent Todd Martin op het derde matchpoint toeslaan: 3-6, 4-6, 7-6 (4), 6-7 (9).

Martin Verkerk op US Open van verleden jaarVerkerk had in een halfgevuld Arthur Ashe stadium (capaciteit: 23.000) het twee sets erg lastig tegen Todd Martin. Zijn eerste service haperde dikwijls. Martin stelde daar nog eens goede slagen tegenover. Een troost bood het scorebord waar 'Martin / Verkerk' voortdurend op voorsprong stond.

In de derde set serveerde Verkerk zich door de problemen heen. Hij bereikte de tie-break en wist die knap te winnen met 7-5. In de vierde set leek Martin steeds vermoeider en kreeg Verkerk de overhand. Hij wist hier echter geen munt uit te slaan.

In de tie-break van de vierde set kwam hij voor, maar na een set-point voor Verkerk kwam Martin op matchpoint. De Amerikaan was vervolgens onnauwkeurig met een volley. Even later werkte Verkerk een tweede matchpoint met een ace weg. Bij het derde matchpoint, met Martin nu aan service, sloeg Verkerk een return in het net. Einde verhaal voor Verkerk.

Verkerk was na afloop niet tevreden met zijn spel. "Twee sets minder en de twee laatste sets beter. Het kan beter, maar het hoort erbij. Ik had de eerste sets beter moeten spelen. Martin serveerde echter goed."

Morgen zullen John van Lottum en Sjeng Schalken [12] hun tweede ronde partij spelen.