Politie staakt zoekactie naar vermist meisje

ChrisJX
-Mk-, Melch en stroop hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Friesland heeft vanmiddag de zoektocht naar het 11-jarige vermiste meisje Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop gestaakt. Deze nacht zal besteed worden aan het verwerken van de ruim driehonderd binnen gekomen tips. Volgens de politie zitten daar enkele bruikbare aanwijzingen bij.

Maandag heeft de politie tot zonsondergang naar het meisje gezocht. Dinsdag werd de speurtocht hervat en is er tot het eind van de middag doorgewerkt. Daarbij maakte de politie ook gebruik van speurhonden.

Slachtofferhulp Nederland opende vandaag een locatie in Oldeberkoop om eventueel dorpsgenoten en familie van Lusanne op te vangen. Voorlopig zullen er twee hulpverleners aanwezig zijn. Mocht de vraag naar hulp echter groter worden, dan zet Slachtofferhulp meer mensen in.

Lusanne fietste maandagochtend naar school toen ze samen met haar vriendinnetje door een automobilist werd aangesproken. Lusanne stapte bij de man in de auto en is sindsdien spoorloos verdwenen. Maandagavond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de verdwijning.

[Update 22:32]
Inmiddels is het meisje weer terecht.
Reageren kan hier.