Deel van Noord-Limburg heeft bruin water

Otto (okee6)
Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Grote delen van Noord-Limburg krijgen vandaag bruin water uit de kraan als gevolg van een stroomstoring bij een pompstation in Ospel. In Meijel, Ospel, Ospelsedijk, Nederweert, Nederweert-Eind en Weert komt maar weinig water uit de kraan, zo meldt de Waterleiding Maatschappij Limburg WML.

Door het uitvallen van de stroom bij het pompstation in Ospel moest WML een noodaggregaat inzetten, maar dat levert niet genoeg stroom om de druk op peil te houden. WML haalt het benodigde water nu deels van andere pompstations, die van Helden en Beegden. Als gevolg van het keren van de waterstromen in de leidingen komt er aanslag uit die leidingen los. Dat levert een bruine kleur op. Die is volgens WML niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, maar kan wel nadelig zijn voor het wassen van witgoed.

Energiebedrijf Essent verwacht dat de storing donderdagmiddag rond 14.00 uur is opgelost. Maar ook in de uren daarna kunnen mensen nog last hebben van bruin water uit de kranen, aldus een woordvoerder van WML.