NNJ deelt opnieuw folders uit

Rob (R@b)
lovelotte had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nieuwe Nationale Jongeren (NNJ) hebben vandaag wederom hun flyers uitgedeeld in Eindhoven. Afgelopen weekend werden zes van hen aangehouden, omdat volgens de politie in hun folders racistische teksten zouden staan. Na onderzoek bleek daarvan echter geen sprake, zodat de politie meldde dat de NNJ'ers de inbeslaggenomen folders vandaag op konden komen halen.

Na het ophalen van de flyers zetten de NNJ-leden hun uitdeelactie voort. Daarbij werden ze geholpen door de voorzitter van de Nieuwe Nationale Partij, Florens van der Kooi. De NNJ is de jongerenafdeling van de NNP, die alom gezien wordt als een extreem-rechtse partij.

De zes werden vorige week zaterdag gevolgd door een cameraploeg van het televisieprogramma NOVA. De politie meldde eerst dat NOVA de jongeren had uitgenodigd de folders uit te delen. Later trok de politie die beschuldiging weer in.

In eerste instantie viel de politie over de leuze TEGEN islamisering van Nederland. Eigen volk weer eens eerst. In NOVA zei Meindert Fennema, hoogleraar 'migratie en etnische studies' aan de Universiteit van Amsterdam, eerder al dat volgens hem die tekst onder de vrijheid van meningsuiting viel.