Politieke rel tussen Fortuyn-aanhangers

Marijke (Mini_rulez)
Yara, PIM4EVER en DivineJester hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is in Rotterdam een politieke rel ontstaan tussen Ronald Sörensen en Harry Maronier, twee aanhangers van Pim Fortuyn en zijn ideeën. Maronier, die in de gemeenteraad heeft gezeten voor Leefbaar Rotterdam, wil aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen meedoen onder de naam LPF Rotterdam. Volgens Sörensen, de fractieleider van Leefbaar Rotterdam, misbruikt Maronier daarmee de naam van de vermoorde politicus.

Om te zorgen dat Maronier niet zijn zin krijgt, heeft Sörensen zich zelf kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van LPF Rotterdam. De twee ruziënde politici hebben LPF Rotterdam vorig jaar zelf opgericht na de dood van Fortuyn. Zo wilden ze voorkomen dat andere mensen zijn naam zouden gebruiken. Tot nu toe bestond LPF Rotterdam alleen nog op papier, maar Maronier wil de partij nu nieuw leven inblazen.

Maronier, een oud-zakenman, ging in zijn eentje verder nadat hij in mei van dit jaar uit Leefbaar Rotterdam stapte. Hij hoopt dat hij binnen drie jaar onder de naam LPF Rotterdam "in de raad zit en een behoorlijk deuntje meezingt". Maronier zegt dat hij dat allemaal al besproken heeft met landelijke LPF-kopstukken Herben, Nawijn en Maas.