Geheim uit popliedje Simon geveild

Rob (R@b)
In 1973 scoorde de Amerikaanse zangeres Carly Simon (nu 58 jaar) wereldwijd een hit met het nummer 'You're So Vain'. In het lied bezingt ze de ijdelheid van een persoon, die zo groot is, dat hij waarschijnlijk ook denkt dat het lied over hem gaat. Over welk persoon het gaat heeft Simon nooit gezegd, maar ze had indertijd affaires met Mick Jagger, Cat Stevens en Warren Beatty.

Over het algemeen wordt aangenomen dat het nummer ging over de nu 66-jarige Amerikaanse acteur Warren Beatty. Maar het zou ook James Taylor kunnen zijn, met wie Carly van 1972-1983 getrouwd is geweest en twee kinderen heeft. Alhoewel hij de enige persoon is van wie ze ooit heeft gezegd dat hij niet het onderwerp van het nummer was.

Carly Simon heeft nu voor het goede doel het geheim van het nummer geveild. Dick Ebersol, een vooraanstaand persoon die werkzaam is bij de Amerikaanse televisie, bracht het hoogste bod uit: ruim 56.000 dollar. Hij zal echter, vóór het hem wordt verklapt, moeten zweren dat hij het niet verder vertelt. Simon zal het geheim zelf vertellen tijdens een privéconcert voor de winnende bieder.

Simon in '73

-
Pagina over het nummer inclusief een voorbeeld.