Saddam Hussein op de vlucht

Marijke (Mini_rulez)
Grad, hardco-realways, Michel van Bergen en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door elke paar uur van verblijfplaats te wisselen, probeert Saddam Hussein onvindbaar te blijven voor de Amerikaanse troepen die naar hem op zoek zijn. Waarschijnlijk is hij daarnaast vermomd, en heeft hij handlangers bij zich die hem helpen. Dit vertelde een Amerikaanse legerfunctionaris, die ingezet is om de verdreven dictator uit Irak op te sporen.

De betreffende militair, commandant Ray Odierno van de vierde infanteriedivisie, zei dat hij niet zeker weet hoe dicht zijn soldaten bij Saddam in de buurt zijn. Odierno vertelde dat hij wel betrouwbare informatie heeft dat Saddam vaak in de buurt van zijn geboortestad Tikrit verblijft. Om geen aandacht te trekken, zou de voormalige staatsman maar weinig mensen bij zich hebben.

Het Amerikaanse leger heeft in de afgelopen vierentwintig uur al 49 Irakezen opgepakt. Daarbij zaten ook vier trouwe aanhangers van Saddam. Eén van die vier was een leider van de Fedayeen Saddam, een paramilitaire organisatie die in dienst stond van het regime. Verder zijn twee vrienden van Uday en Qusay, de zoons van Saddam, opgepakt. Twee ex-generaals werden opgepakt ten zuiden van Tikrit.