Vier gewonden bij bizarre ballonvlucht

Marijke (Mini_rulez)
Grad en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond negen uur gisteravond zijn in Hellendoorn vier mensen gewond geraakt bij een ongeval met een heteluchtballon. De crash had nog veel erger kunnen aflopen.

De ballon was opgestegen in Hardenberg met zeven passagiers aan boord. De piloot maakte aan het eind van de vlucht bij Hellendoorn een ongelukkige landingsmanoeuvre, waardoor hij en één van de passagiers overboord sloegen. De ballon steeg echter weer op, zonder bestuurder.

Eén van de overgebleven passagiers belde met zijn mobiele telefoon het alarmnummer. Via de alarmcentrale legde men contact met de luchtvaartpolitie, die een piloot in Hellendoorn vond. Die piloot wist vanaf de grond de passagiers, die anderhalve kilometer verderop in de losgeslagen ballon zaten, aanwijzingen te geven zodat ze uiteindelijk de ballon weer aan de grond kregen.

De landing verliep ondanks de hulp niet helemaal zoals gehoopt. Uiteindelijk zijn vier mensen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen, variërend van botbreuken en brandwonden tot nekklachten.