'Jezus in de discotheek' in Urk

Marijke (Mini_rulez)
Grad, dristie, wouterwouter2 en George1985 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In discotheek Havana Club in Urk werd vanochtend een kerkdienst gehouden. Op de dansvloer waar jongeren normaal staan te dansen op keiharde muziek, werd nu gepredikt. Met deze dienst hoopte men meer jongeren te interesseren voor Jezus. Naast de ruim honderd nieuwsgierige jongeren, gingen ook vaste kerkgangers naar de discotheek toe.

Evangelische gemeenschap De Schuilplaats, die de dienst georganiseerd had, was tevreden over de opkomst. Of er nog eens zo'n dienst zal komen, is nog niet duidelijk. "Het is al bijzonder dat het kan, hoewel ook veel mensen het raar vinden," aldus C. Lengheek, één van de organisatoren. Vanochtend was echter het motto dat je ook in een discotheek tot God kunt komen.

De dienst duurde anderhalf uur, en werd gevuld door spreker Jan Pieter Overduyn, muzikale optredens en natuurlijk het gebed. Jongeren zaten in de donkere discotheek aan de bar of op de tientallen stoeltjes die waren neergezet. Voor de gelegenheid gingen de discolampen een keer niet aan, maar de Bacardi-bordjes aan de grote pilaren bleven hangen.

"Je hebt die jongen van Idols. En voetballers of Batman, maar Jezus is meer," zong Ronald Baarda tijdens de dienst. Spreker Overduyn voegde daar later nog aan toe: "Zelfs in de disco is Jezus." Christiaan Post, een 20-jarige jongen uit Urk, had de kerkdienst op dat moment al voor gezien gehouden. Buiten op zijn scooter vertelde hij waarom. "Het is niet echt eerbiedig, zo'n dienst in een disco. En ze keken ook nog raar op toen ik een sjekkie rookte. Dat doe ik hier normaal toch ook. Gisteravond zelfs nog."

Post, een vaste kerkganger, denkt niet dat deze dienst veel ongelovige jongeren over zal halen. "Waarom ik dan nu al wegga? Ik ben een beetje moe van gisteravond. Mijn vrienden liggen ook allemaal nog in bed."