Roofmoord Nederlandse toeristen opgelost

Rob (R@b)
Er is een dader opgepakt van de roofmoord op twee Nederlandse toeristen in Ecuador. De dader zou een 14-jarige jongen zijn, die heeft bekend. Eerder twijfelde de autoriteiten in het land nog aan een roofmoord en stelde men dat het tweetal verongelukt zou zijn.

De slachtoffers zijn de Noord-Hollandse politieman John Kleimeer (42) en zijn 10-jarige dochter Minke. De dader, afkomstig uit het gebied waar vader en dochter wandelden, heeft bekend zijn slachtoffers te hebben neergeknuppeld met een zware boomtak. De 14-jarige arrestant vertelde dat hij zich heeft aangeboden als gids, maar dat hij in werkelijkheid geïnteresseerd was in de rugzak en de digitale camera. Hij liep enige tijd met zijn slachtoffers mee. Toen vader bij een steile afdaling de 'wandelstok' weggooide, pakte de dader deze op en overrompelde de man door hem van bovenaf met harde slagen op het achterhoofd te slaan. Hetzelfde lot viel Minke later ten deel.

Kleimeer was als politieman op Curação gestationeerd bij het Recherche Samenwerkingsteam Nederlandse Antillen en Aruba. Hij vierde vakantie in Ecuador met zijn gezin. Zaterdagmiddag vindt de crematie plaats in crematorium Schagerkogge in Schagen.