Zanger Noir Désir vast voor zware mishandeling

Rob (R@b)
Bertrand Cantat, zanger van de Franse punkrockband Noir Désir, is in Litouwen opgepakt op verdenking van zware mishandeling van zijn vriendin. Hij zou haar, de bekende actrice Marie Trintignant, afgelopen weekend in coma hebben geslagen. Volgens artsen is de kans klein dat Trintignant, die in Litouwen was voor de opnames van een nieuwe film, nog uit haar coma ontwaakt.

Marie Trintignant is de dochter van de acteur Jean-Louis Trintignant en speelde vanaf jonge leeftijd in 30 films, waarvan een aantal is geregisseerd door haar moeder Nadine Trintignant. De familie van Trintignant heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen Cantat bij de rechtbank in Parijs, die een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld.

Volgens een arts die de zanger van Noir Désir zondag onderzocht in het ziekenhuis, waar Cantat werd behandeld omdat hij een gevaarlijke hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, was de rechterhand van de zanger gekneusd. Volgens krantenberichten in Litouwen heeft Cantat toegegeven ruzie te hebben gehad met Trintignant en haar te hebben geduwd.

Trintignant
De 41-jarige actrice in betere tijden