Sony maakt specificaties handheld bekend

Astrid (lizardtattoo)
De nieuwe hand-held PlayStation van Sony zal uitgerust worden met een wireless netwerk. Hiermee zullen spelers binnen een bepaalde afstand van elkaar samen kunnen spelen en spelkarakters kunnen downloaden. Dat blijkt uit de technische details van de "PSP" die Sony Computer Entertainment (SCE) bekend heeft gemaakt. Het nieuwe apparaat moet een directe concurrent worden van Nintendo's Game Boy Advance.

SCE President Ken Kutaragi zegt dat de PSP, die in het vierde kwartaal van 2004 beschikbaar moet zijn, de laatste en meest cutting-edge technologieën zal gebruiken, inclusief twee krachtige micro-processors en een geavanceerde 3D-effect graphics engine. Op de E3 (Electronic Entertainment Expo, de grootste gamebeurs ter wereld) van 2004 zal een prototype gepresenteerd worden.

Kutaragi zei ook dat de PSP gebruik zal maken van geavanceerde beveiligingstechnologieën om het copyright van game developers te helpen beschermen.

Sony heeft nog geen prijs bekend gemaakt voor de PSP. De PSP zal een multi-media unit worden, er kunnen ook films en muziek op afgespeeld worden. Analisten verwachten een prijs van 19,000 to 30,000 yen ($159-$251), wat ver boven de Game Boy Advance SP prijs van 12,500 yen ligt.

De volledige specificaties zijn te vinden op ZD Net Japan.