Overleg over Antilliaanse jeugd in Tilburg

Rob (R@b)
von_manstein had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg zal vanmiddag op initiatief van burgemeester Johan Stekelenburg overleg worden gevoerd tussen de gemeente en de welzijnsinstellingen in de stad. Het overleg zal gaan over Antilliaanse probleemjongeren.

Directe aanleiding is het doodsteken van de 18-jarige Bart Raaijmakers; vier Antillaanse jongeren worden hier van verdacht. Gisteren maakte Stekelenburg bekend dat de vier geen strafblad hebben, en niet bekend stonden als probleemgevallen.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester is het de bedoeling vanmiddag 'wat lijnen uit te zetten' met het jongerenwerk Attak, de organisatie van Antillianen in Tilburg, welzijnskoepel Twern, ROC en de politie. Stekelenburg zei eerder deze week dat de hulp aan Antilliaanse jongeren in Tilburg tot dusver wellicht te versnipperd is geweest.

Overigens werden er afgelopen maandagnacht in Tilburg wederom misdaden gepleegd door jeugdige Antillianen van 15, 17 en 20 jaar: een straatroof en een aanranding met mishandeling. Voorzitter L. Colastica van zelforganisatie Sirkulo Antiyano Tilburg (SAT) reageerde opnieuw ontzet op het bericht dat er weer Antillianen bij zware misdrijven betrokken zijn geweest. "Ik heb hier geen woorden voor. Dit is afschuwelijk''. Wel houdt hij vol dat het om een relatief kleine groep jonge criminelen gaat: "Met de meesten gaat het wel goed''.