Chatrooms zijn een gevaar voor het huwelijk

Bart (veekeend)
Zephon had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Beatriz Avilla Mileham van de University van Florida, heeft voor haar scriptie onderzoek gedaan naar getrouwde mensen die veel chatten. Mileham ondervroeg 76 mannen en 10 vrouwen die gebruikmaken van chatboxen voor getrouwde mensen.

"De datingwereld is nooit zo eenvoudig geweest voor getrouwde mannen of vrouwen die op zoek zijn naar een verzetje", is haar conclusie. "Dankzij cybersex is het niet langer nodig om in het geheim naar een obscuur motel te gaan. Een online verhouding kan plaatsvinden in dezelfde ruimte als waar iemands eega zit."

Beatriz kreeg op de vraag; "waarom getrouwde mensen online relaties aangaan", verschillende antwoorden. Sommigen blijken online te gaan voor snelle seks, anderen praten over persoonlijke problemen en hun huwelijk. De belangrijkste klacht van de mannen was het gebrek aan seks in het huwelijk.

Uit haar onderzoek bleek dat 83 procent van de ondervraagden niet echt het idee hadden, dat ze hun partner bedrogen. De overgebleven 17 procent vond het "een zwakke vorm van overspel" en dus makkelijker te rechtvaardigen.

Desondanks vertelden slechts twee van de 86 ondervraagden hun partner over hun chatactiviteiten. De meeste mensen chatten als hun man of vrouw naar bed is. Anderen chatten wel in aanwezigheid van hun partner. "Mijn vrouw gaat ervan uit dat ik een rapport voor mijn werk schrijf", aldus één man.

Van de 86 ondervraagden spraken 26 mensen in real-life af met iemand die ze online hadden ontmoet. In 24 gevallen kwam hier daadwerkelijk een affaire uit voort. Een 66-jarige man kreeg via de chatbox maar liefst dertien buitenechtelijke affaires.