Expeditie naar Verschrikkelijke Sneeuwman

Gerson (M4stermind)
Deze zomer zal een Japanse expeditie geleid door alpinist Yoshiteru Takahashi op zoek gaan naar de Verschrikkelijke Sneeuwman, rondom de Dhaulagiri berg in het Himalaya gebergte in Nepal. De Dhaulagiri berg is de op zeven na hoogste berg ter wereld. Vier van de expeditieleden zijn gevorderden in bergbeklimmen, en hebben al vele pieken in het Himalaya gebergte beklommen.

Volgens hen is er genoeg bewijs dat de Verschrikkelijke Sneeuwman in het Himalaya gebergte leeft. In 1951 nam Eric Shipton een foto van een grote voetafdruk gemaakt door een onbekend wezen. Hij vond de voetafdruk aan de voet van de Mount Everest aan de kant van Nepal. Verder zeggen veel mensen, waaronder Takahashi zelf, dat ze het wezen gezien hebben.

In 1994 hield hij al een expeditie op zoek naar de wezens. Hij vond wel een grot met een sterke geur van dieren, en enkele grote mensachtige voetafdrukken, maar is de Verschrikkelijke Sneeuwman niet tegengekomen. Hij probeert het deze zomer weer, met extra apparatuur zoals infrarood camera's.

"Er is een grote kans dat het ons lukt foto's van dit onbekende wezen te maken, omdat hun leefgebied geografisch gelimiteerd is", zegt Takahasi. Hiroyoshi Otsuka, voormalig voorzitter van de Japanese Alpine club zegt: "Ik voorspel dat Takahashi's expeditie succesvol zal zijn, omdat ze een enorme hoeveelheid informatie omtrent de Verschrikkelijke Sneeuwman hebben verzameld".