Zwembad Geleen ontruimd na ammoniaklek

ChrisJX
Mista en NeoGenic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In zwembad 'Glanerbrook' in het Limburgse Geleen heeft rond half vier dinsdagmiddag ammoniak gelekt. Direct na de melding hiervan liet de politie het zwembad ontruimen. Op dat moment waren zo'n 900 badgasten aanwezig. Zij konden terecht in opvangcentrum 'De Heremiet' in Geleen.

De brandweer rukte met groot materieel uit: zestien wagens waren ter plaatse. Speciale gaspakkenteams van de korpsen uit Maastricht en Born zijn het zwembad binnengegaan om het lek te localiseren. Door de waterschermen die rond het complex zijn aangebracht lekt er inmiddels geen gas meer weg.

Hoewel eerst werd gedacht dat het lek mogelijk verband hield met de koelingsinstallatie van de naastgelegen ijsbaan, bleek later dat de fout in een andere installatie zat.

Vanwege het lek adviseerde de politie ramen en deuren gesloten te houden. Dit gold vooral voor de bewoners ten noorden van het zwembad. Zo'n vijftig mensen hebben zich met klachten aan ogen en luchtwegen gemeld bij huisartsen en ziekenhuizen. Twee kinderen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Het zwembad kan woensdag weer open. Badgasten die nog spullen in het zwembad hebben liggen, kunnen deze vanaf woensdagochtend acht uur ophalen. Bovendien krijgen ze een gratis dagkaart.