Dienstmeisjes vallen uit raam

Tamara (Chanty)
Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Singapore zijn dit jaar vijftien Indonesische dienstmeisjes uit het raam van hun werkgever gevallen of gesprongen. Men denkt dat de meisjes vaak nog niet klaar zijn voor het vak. Een aantal gevallen wordt nog onderzocht, dat meldde de Indonesische ambassade vandaag.

De regering in Singapore denkt dat een aantal meisjes zelfmoord heeft gepleegd. Dit zou bevestigen dat veel werkgevers hun dienstpersoneel slecht behandelen. Andere diensmeisjes zouden gevallen zijn toen ze de was ophingen of de ramen zeemden.

Uit heel AziŽ trekken vrouwen naar Singapore om daar als dienstmeisje te gaan werken. Ze zijn echter niet bekend met het drukke stadsleven en hebben lange werktijden. Velen hebben geen enkele vrije dag en mogen het huis waar ze werken niet uit. Werkgevers wordt geadviseerd de paspoorten bij zich te houden, zo kunnen de meisjes niet weglopen.

De regering in Singapore geeft werkgevers nu een handboek met veiligheidstips voor de dienstmeisjes die in hoge gebouwen moeten werken. Ook heeft de regering hen eraan herinnerd dat zij de dood van hun personeel binnen twaalf uur moeten melden.