Klant betastte jaren jeugd in IJmuidens café

Rob (R@b)
In café the Old Sailor in IJmuiden blijkt jaren lang een klant actief te zijn geweest die ontuchtige handelingen pleegde met jonge klanten en jeugdig personeel. Het café is onlangs overgegaan in andere handen, en de nieuwe eigenaar J. van Wijk bracht de ontuchtzaak naar buiten, na klachten van zijn personeel. De vorige eigenaar van het door veel jongeren bezochte café trad er niet tegen op.

Van Wijk signaleerde na tips van zijn personeel dat een man, volgens hem een IJmuidenaar die op een woonboot woont vlak bij the Old Sailor, in het café billen en kruis betastte van bezoekers en zijn personeel. De man was een vaste klant van het café. Van Wijk heeft hem daarop de deur uitgezet en een brief geschreven dat hij nooit meer welkom is.

Vervolgens heeft hij een lijst opgesteld van degenen die betast zijn. Deze lijst is aan de politie gegeven. Op de lijst staan zo'n dertien namen, allemaal van jongens, ook van minderjarige.

Nu de zaak in de openbaarheid is gekomen blijkt dat sommige oudere IJmuidenaren zelf in hun jonge jaren ook zijn lastig gevallen door de klant. Sommigen zijn al tegen de dertig jaar, maar durven nu pas aangifte te doen. De klant was in IJmuiden al zo'n 20 jaar actief.