Minister wil ontvangstproblemen onderzoeken

Nolius
Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft een werkgroep aangesteld die moet gaan onderzoeken of de etherontvangst van de publieke radiozenders verbeterd kan worden. Luisteraars van de regionale en landelijke publieke omroepen klagen sinds de frequentieverdeling volop over de etherontvangst. Vooral in steden als Arnhem en Rotterdam zou de ontvangst erg slecht zijn. Brinkhorst wil nu dat er voor 1 oktober een oplossing is gevonden voor de klachten die de omroepen hebben.

Het onderzoek zal worden gedaan door een werkgroep waarin naast het ministerie, zenderoperator Nozema en omroepen zitting hebben. Daarbij vragen ze ook de hulp van de luisteraars. Deze kunnen zich met klachten melden bij een loket dat het Agentschap Telecom heeft geopend (050-5877444).

De minister wijst er op dat de omroepen en de zenderoperators de vergunningsvoorwaarden dienen na te leven en de gemaakte afspraken na te komen om de radio-ontvangst zo snel mogelijk te verbeteren. In de vergunningen staat namelijk dat de omroepen een goede landelijke dekking moeten hebben. Desnoods zal Brinkhorst bestuurlijke boetes uitdelen om de omroepen en zendoperators zo ver te krijgen.