AIVD wilde de VMO oprollen

Rob (R@b)
PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De AIVD, (indertijd nog de BVD), heeft volgens CDA-Tweede Kamerlid Aart Mosterd plannen gehad om de Vereniging Milieu Offensief (VMO) op te rollen vóór de moord op Pim Fortuyn. Om onduidelijke redenen is dit niet doorgegaan. Volkert van der Graaf was tot zijn arrestatie werkzaam voor de milieuclub.

Gisteren meldde 2Vandaag al dat een aantal rechercheurs zeker weten dat Van der Graaf de moordenaar is van de Veluwse milieuambtenaar Chris van der Werken. Meteen na de moord op Fortuyn kwamen er al berichten dat Van der Graaf de milieuambtenaar omgebracht zou hebben. Justitie vond daar echter geen bewijs voor. Van der Graaf is ook nooit verhoord door de politie over deze moord omdat zij daar onvoldoende concrete aanleiding voor zou hebben gehad.

Tweede Kamerlid Joost Eerdmans van de LPF gaat minister Donner van Justitie vragen om het onderzoek naar de moord te heropenen.

Morgen is de uitspraak in het hoger beroep in de moordzaak Fortuyn. Er is een kans dat de rechter besluit dat er nog nader onderzoek naar de geestesvermogen van Van der Graaf nodig is.


-
Uitzending 2 Vandaag over contacten van Van der Graaf met radicale milieu-activisten.