Tankauto in brand op A2 [update]

DaniŽl (TimTheToolman)
Laatste update: 23:47

Vanmiddag is op afrit 31 van de A2, onder Veldhoven, een tankauto in brand gevlogen. Volgens de politie zit er vermoedelijk LPG in de tank. De chauffeur van de tankauto is vermoedelijk overleden in zijn cabine.
Kantoren in de omgeving worden momenteel ontruimd.

De brandweer probeert het vuur te bestrijden met een zogenoemde crashtender. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt, maar ondervinden veel hinder van het vastzittende verkeer. De A2 is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Update 15:45
Er bestaat nog altijd ontploffingsgevaar. Kantoren in een straal van 500 meter worden nog steeds ontruimd, evenals een vestiging van McDonald's, een bouwmarkt en een supermarkt. Ook moeten bestuurders van auto's in de buurt van het ongeval hun wagens verlaten.

De tankauto staat bij een afrit die leidt naar een verbindingsweg tussen Veldhoven en Eindhoven. Hierdoor is in deze plaatsen een verkeerschaos ontstaan. Rond Eindhoven staan files op de A2, de A67 en de A58.

Update 16:04

Foto: Telegraaf.nl

Update 18:00
De chauffeur is inderdaad om het leven gekomen. Ook zijn er enkele personen gewond geraakt.

Men verwacht dat de Randweg Eindhoven nog tot zeker 21:00 afgesloten blijft. Waarschijnlijk moet er ook een noodreparatie uitgevoerd worden aan het wegdek waar het ongeluk heeft plaatsgevonden.

Update 19:15
De ANWB meldt in het filenieuws dat de problemen rondom Eindhoven tot na middernacht kunnen gaan duren.

Update 23:47
Momenteel wordt de wagen van de weg gelicht. Daarnaast is slachtofferhulp gevraagd ter plaatse te komen om de mensen van bergingsbedrijf Kusters, die het verkoolde lichaam gezien hebben, te begeleiden.

Mensen waarvan het huis binnen het afgezette gebied ligt mogen hun huis nog altijd niet in.