Dader schietpartij Sittard bekend [Update]

Rob (R@b)
Onderzoek van de politie in Limburg heeft geen verband aangetoond tussen de schietpartijen van gisteren in Roermond en Sittard. Daarbij vielen in totaal één dode en vier zwaargewonden.

De schietpartij in Sittard kostte het leven aan de 59-jarige Ine Zwakhalen. Haar even oude echtgenoot Jo en hun net negen jaar geworden kleinkind Audri raakten zeer ernstig gewond. Alle drie werden recht door het hoofd geschoten. Opa Jo en kleinkind Audri liggen zwaargewond in het ziekenhuis in Maastricht; het 9-jarige kind wordt kunstmatig in coma gehouden, in de hoop dat het daarna geopereerd kan worden.

De politie kent de vermoedelijke dader van de schietpartij. Hij vluchtte na de schietpartij weg in een grijze of goudkleurige BMW 740i. De politie is naar deze auto op zoek.

Ook buurtgenoten denken niet dat het om een afrekening in het criminele milieu gaat. Zij zeggen dat de dader gezocht moet worden in de klantenkring van het echtpaar Jo en Ine Zwakhalen, die een garage in tweedehands auto's (Join Auto) hadden en gespecialiseerd waren in BMW's.

In Roermond ging de schietpartij waarschijnlijk om een criminele afrekening. Daar werd een man uit Amsterdam in zijn rug geschoten, in een auto gestopt en verderop naakt uit de auto gegooid. De man kroop zwaargewond naar een boerderij. De eigenaar belde een ambulance. De man is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht.

Update 19:39

Net als zijn vrouw is nu ook Jo Zwakhalen uit Sittard overleden aan de gevolgen van de schietpartij. Hun kleinkind ligt nog steeds in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.