Peter R. De Vries wint zaak van HP/De Tijd

Rob (R@b)
De Raad voor de Journalistiek (RvdJ) heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries in het gelijk gesteld inzake een klacht die hij tegen weekblad HP/De Tijd had ingediend. De Vries vond dat het weekblad hem in een artikel onterecht beschuldigde van dubieuze praktijken.

De RvdJ bestempelt het gewraakte artikel min of meer als journalistiek broddelwerk. Het stuk maakte deel uit van een serie publicaties over de Deventer moordzaak. De aanhef luidde: 'Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en vast in enkele woorden de crux van dit verhaal samenvatten: de methode-De Vries deugt niet'. Ook werd De Vries beschuldigd van manipulatie.

Volgens de Raad wordt echter nergens in het artikel bewezen dat de 'methode-De Vries' niet deugt. Ook andere verwijten missen een deugdelijke grondslag. Tevens had Peter R. De Vries weerwoord moeten worden geboden in het artikel, en dat is niet gebeurd.

De Raad neemt het HP/De Tijd ook kwalijk dat het stuk indertijd in een reclame op tv werd aangeprezen als 'De dubieuze methoden van een TV-detective. Alleen deze week, alleen in HP/De Tijd.

R. De Vries
Artikel over De Vries ''broddelwerk''