Epson woedend op Consumentenbond

Robin (Anthraxx)
ToBe herschreef dit bericht en stopte het in de newssubmit, waarvoor dank.

Epson heeft via een communique op verschillende plaatsen laten weten dat ze mogelijk juridische stappen gaan ondernemen tegen de Consumentenbond. Eerder berichtten wij al dat de Consumentenbond een artikel had geplaatst waarin werd afgeraden om Epson printers aan te schaffen. Zij zouden een speciale chip gebruiken in hun inkt cartrigdes die de toevoer van de inkt na een aantal prints dicht draait terwijl het nog goed mogelijk zou moeten zijn om 30 tot 100 prints met zo'n inktcartridge te maken.

Volgens Epson, vereisen hun printkoppen dat er wat natte inkt achterblijft, zodat deze niet uitdrogen. Als de printkop uitdroogt dan is het mogelijk dat de printer beschadigd raakt. Deze chips zorgen ervoor dat de printerkop niet beschadigd wordt. Het verschil in de techniek gebruikt tussen de verschillende fabrikanten wordt in de test buiten beschouwing gelaten.

Het is trouwens algemeen bekend dat inktcartridges van A-merken duur zijn. De prijs van nieuwe printers is tegenwoordig zo laag, dat er alleen maar winst wordt gehaald uit de verkoop van nieuwe inktcartridges. Daarnaast meldt Epson dat er bij de verkoop van een cartridge altijd wordt gemeld hoeveel te printen pagina's er gegarandeerd worden.