Festivalnieuws: Metropolis, Lowlands

André (Dr.E)
Metropolis Festival
Op 5 en 6 juli vindt het gratis festival Metropolis weer plaats. Vorig jaar ging het festival niet door vanwege een failiette stichting. Dit jaar heeft de organistie onder meer The Warlocks, Eastern Lane en Electric Six weten te strikken. Ed Harcourt had al afgezegd, zijn plaats wordt ingenomen door de DJ's van Reject Club.

Daarnaast zijn er in totaal vijftien veelbelovende Nederlandse acts geboekt. Omdat er in voorgaande jaren maar weinig aandacht vanuit het publiek was voor Nederlands product, is er dit jaar voor een speciale opzet gekozen. Over het Metropolis terrein staan namelijk drie containers verspreid, die dienst doen als een soort kijkdozen waar de bands in spelen. Bezoekers kunnen door verschillende kijkgaten naar binnen kijken. Volgens Bart Snoeren van Metropolis gaat het om 'een project dat de nieuwsgierigheid van de bezoeker moet opwekken'. Op eerdere editie van het Rotterdamse Metropolis beleefden bands als de Strokes, Smashing Pumpkins en Prodigy hun Nederlandse debuut.

Lowlands
Op de Lowlandswebsite is bekend gemaakt dat Godsmack haar Europese tour heeft afgezegd. Hiermee komt ook het optreden op Lowlands te vervallen. Voor metalliefhebbers is dit wederom slecht nieuws, nadat eerder al bekend werd dat het optreden van Opeth ook al niet doorgaat.