Cocaïne op 90 procent van Eurobiljetten

Vincent (Ali Salami)
Fogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Euro geldStop jij je Eurobiljetten wel eens onder je neus om vervolgens eens goed te gaan snuiven? Je zou het niet zeggen, maar in negen van de tien gevallen krijg je dan drugs binnen. Je leest het goed, ons geld zit onder de drugs, zo blijkt uit een Duits onderzoek.

Bijna op ieder onderzocht biljet werden sporen van drugs aangetroffen. Dat komt doordat cocaïnegebruikers de biljetten oprollen om de drugs ermee op te snuiven. Het biljet komt vervolgens weer in de roulatie en op zijn weg door handen, beurzen en kassa's bestuift het witte poeder weer andere biljetten.

Hoe fijn poeder zich kan laten verspreiden hebben we gezien bij de aanslagen met Anthrax in de Verenigde Staten. Eén brief met dat poeder was al genoeg om een compleet postcentrum te infecteren. Eén biljet zou zo ook al duizenden biljetten kunnen besmetten.



De gedachte dat we nu straks na het snuiven aan de Eurobiljetten allemaal verdoofd rond zullen lopen is overigens ongegrond. Op de 700 onderzochte biljetten werd gemiddeld per biljet 0,4 microgram cocaïne aangetroffen (4 miljoenste gram). Aan je biljetten likken of opsnuiven zal je dus niet naar 'mooie' werelden brengen.

Overigens heeft het onderzoek ook het vooroordeel dat de drugs vooral in de wereld met 'groot' geld wordt gebruikt weerlegd. Bij de biljetten van 100, 200 en 500 Euro werd namelijk beduidend minder cocaïne gevonden.