Handel in BN'ers via de Sterrenbeurs

Rob (R@b)
John de Mol heeft weer wat nieuws bedacht: handelen in aandelen van Nederlandse sterren. Via een Sterrenbeurs wordt het mogelijk om aandelen van sterren als André van Duin, André Hazes, Linda de Mol of Wendy van Dijk te kopen of verkopen. Het gebeurt via het internet

De Sterrenbeurs is een (eerste) project van samenwerking tussen uitgeversconcern De Telegraaf en Endemol. Het gaat om een spel waarbij geen geld maar wel punten zijn te verdienen. Deelname is gratis behoudens een kleine bijdrage in de administratieve kosten. Wie slecht belegt, verliest alleen zijn punten. Talentvolle handelaren kunnen hun winst incasseren. Wie op de hoogte is van de Showbizz en verstandig belegt, kan zijn sterrenpunten omzetten in de sterrenbeurswinkel. Daar kun je van een magnetron tot een breedbeeldtelevisie bij elkaar sparen.

Op tv wordt het spel ondersteund door wekelijkse uitzendingen op SBS6. Hoe populairder een aandeel, hoe hoger de plek van een Bekende Nederlander op de Sterrenbeurs. In het tv-programma Sterrenbeurs geven deskundigen wekelijks ook bonus- of minpunten aan BN'ers. Bonuspunten zouden de afgelopen week bijvoorbeeld zijn gegaan naar André Hazes, vanwege zijn succesvolle concerten. Minpunten naar Xander de Buisonjé, die een concert afgelast zag wegens gebrek aan belangstelling. Maar Michiel Huisman zou juist weer bonuspunten hebben gehad voor het in de wacht slepen van de hoofdrol in de avonturenfilm Floris, en Katja Schuurman minpunten vanwege het floppen van de film Interview van Theo van Gogh.
Scheidingen, overspel en baby's hebben ook een effect.

Vanaf september zal SBS6 iedere dinsdagavond op prime time - tussen 20:30 en 21:30 - het programma uitzenden. SBS6-Shownieuws zal dagelijks de koerswisselingen op de Sterrenbeurs melden en ook De Telegraaf en het gratis dagblad Spits! zullen de koersen vermelden.

Het internetdomein www.sterrenbeurs.nl blijkt al geregistreerd te zijn door Endemol voor de handel in BN'ers.