Verschillende wietplantages en xtc-lab opgerold

Rob (R@b)
kloas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In ons land zijn op verschillende plaatsen deze dag hennepkwekerijen opgerold:

Invallen op woonwagenkampen Amsterdam

Vanmiddag heeft de Amsterdamse politie twee woonwagenkampen aan de Osdorperweg en het Ma Braunpas doorzocht op hennepkwekerijen en wapens. Honderd agenten, die nog beschikbaar waren van het ontruimen van kraakpanden deze ochtend, voerden de actie uit.

In totaal heeft de politie 6 kwekerijen en één XTC-lab opgerold. De politie nam ook een vuurwapen met patronen, duizend stuks losse munitie, pillen en een machine voor het maken van XTC-pillen in beslag.

De bewoners boden geen verzet tegen de actie.

Hennepbende regio Apeldoorn

De politie Noord- en Oost-Gelderland zegt met arrestaties in Apeldoorn, Deventer en Doesburg een bende te hebben opgerold die zich in de wijde regio rond Apeldoorn bezig hield met de exploitatie van illegale hennepkwekerijen. De top van de criminele organisatie, twee mannen en één vrouw zijn vastgezet.

Na eerdere ontmantelingen van wietplantages in Apeldoorn, Zutphen en Twello ontstond het vermoeden dat een organisatie verantwoordelijk was voor de exploitatie.

De politie deed met 50 agenten op verschillende plaatsen invallen in vijf hennepkwekerijen en een droogruimte voor wiet. Daarbij werden ook 6 beheerders van plantages aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Bij de actie van vandaag zijn 850 wietplanten en dertien zakken met geoogste toppen in beslag genomen. Verder zijn verschillende auto's, een boot, caravan, sierraden en een hoeveelheid geld geconfisqueerd. De drie hoofdverdachten blijven voorlopig in de cel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Urk

Op Urk is een wietplantage opgerold die op de zolder van Pallethandel Kapitein aan het Keteldiep zat, zo meldt de site Opurk.nl. De politie heeft zo'n 1.000 planten die bijna oogstrijp waren, laten ophalen en vernietigen.

De eigenaar van de Pallethandel die de zolder verhuurde zegt nooit iets geroken of gemerkt te hebben: ''Wel vonden we dat de huurders soms vreemd deden. Mijn eigen zaak ondervindt schade aan deze smerige handel. Ze hebben op professionele wijze de stroom af weten te tappen en dat mag ik nu vergoeden aan Essent. Mijn meter is eruit gehaald en de zaak ligt daardoor voorlopig plat''.

Een deel van de hennepzolder op Urk