Zes doden bij busongeluk in Italië

ChrisJX
Bij een busongeluk in het noorden van Italië zijn zaterdag zes Duitse toeristen omgekomen toen de bus waarin zij zaten tegen een tunnelwand botste. Onder de doden zijn een achtjarig meisje en een tienjarige jongen. Veertig personen raakten gewond, drie van hen verkeren nog in levensgevaar.

De Duitse bus was op weg naar Rimini en had 67 passagiers aan boord, voornamelijk Duitsers van Russische afkomst. In de vroege ochtend begon de dubbeldekker te slingeren en raakte daarbij de tunnelwand. Na 100 meter langs de wand te zijn geschaafd, kiepte de bus om.
Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De oorzaak is nog onduidelijk.

Het is inmiddels behoorlijk raak met de bussen in en uit Duitsland. In april vonden drie buskapingen plaats in verschillende Duitse steden, begin mei kwamen 25 Duitse bejaarden om toen hun bus door een trein werd geramd, medio mei verloren 28 Duitsers hun leven toen hun dubbeldekker bij de Franse stad Lyon over de kop sloeg en twee dagen later raakten zeventien Deense scholieren gewond toen hun bus in Duitsland van de weg afraakte. Bovendien raakte zaterdag ook vier Duitsers gewond bij een busongeval in Hongarije.