Hennepkwekerijen geruimd op Alphens kamp

Rob (R@b)
Bij een inval op een woonwagencentrum in Alphen aan den Rijn heeft de politie vandaag 13 kleine hennepkwekerijen ontmanteld. De kwekerijen bevonden zich in schuurtjes en in een onbewoonde woonwagen. Dertien bewoners die van het kweken van de hennep worden verdacht moeten de komende dagen op het politiebureau komen voor verhoor en een proces-verbaal.

Het vermoeden dat er op het kamp gekweekt werd kwam onder meer door het hoge stroomverbruik. Ook was bij het woonwagenkamp een henneplucht waargenomen. Tijdens de actie bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Energiebedrijf NUON vordert de kosten van de stroom bij de verdachten terug.

De actie op het kamp verliep rustig en werd uitgevoerd door 20 politiemensen. Eén bewoner werd enkele uren vastgehouden, omdat hij stennis schopte. Hij is na de actie weer vrijgelaten.

De ''opruimactie'' van de wietplantages is onderdeel van een grotere actie van de politie in de Alphense omgeving. Hiertoe werden de afgelopen dagen al 8 invallen gedaan op locaties in Leiderdorp, Ter Aar en Alphen aan den Rijn. In totaal werden 6 kleine kwekerijen aangetroffen in huizen en bedrijfspanden.