Examen Wiskunde (G3rtjuh)

Robin (Anthraxx)
Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook G3rtjuh stuurde een examenverslag in.
Vandaag mijn 2de examen, wiskunde B1,2. Mijn profielvak dus ik moest het wel goed maken, kon ook niet anders.

Ik mocht een 4,2 halen, net als mijn Nederlands van gister. En ik was nog even eerder naar school gegaan om iets te leren over e-machten en logaritmes. Maar op school heb ik meer een klasgenoot geholpen dan dat ik echt geleerd had. Mijn voorbereiding was niet erg daverend; 2 proefexamens en slecht slapen.

Maar goed, het examen zelf. Veel ruimtemeetkunde, waar ik echt op gehoopt had omdat ik er vrij goed in ben. Het begon dus ook met ruimtemeetkunde, en ondanks dat ik dacht dat ik lang bezig was, was ik op de helft toen ik 1,5 uur bezig was geweest. Toen had ik ook al wat andere opgaves verder op gemaakt, maar die snapte ik toen nog niet. Toen ik dus zag dat ik nog 1,5 uur had, ben ik de rest nog eens rustig door gaan nemen. Met nog 20 minuten over verliet ik de zaal positief, had m goed gemaakt. Het voelde aan als een 10, maar kwam er later toch achter dat ik een fout had. Straks kijken of dat echt zo was en of ik nog meer fouten heb.

De onderwerpen van het examen waren:
Voetstuk van een pilaar > ruimtemeetkunde (oppervlakte en omtrek)
Medicijnen > formule over een exponetiele forumle over het aantal miligram van een medicijn
Een vage poort > Formules en later ruimtemeetkunde
En met als aflsuiting, e-machten.

Ik liep van te voren te vrezen voor het laatste onderwerp, maar kwam er achter dat het best wel makkelijk was.

Was dus een examen dat vrij goed te maken was, een lekkertje. Ik zou haast zeggen, makkelijk, maar zelfs mn mentor/wiskunde-leraar zei dat ie zwaar was.

Uitlag volgt nog