Examen VWO Economie (zandmans)

Robin (Anthraxx)
Eindexamens 2003Ook dit jaar kunnen FOK!kers hun verslagen over de net gemaakte examens submitten (zie voor meer info hier). Ook Zandmans stuurde een examenverslag in.
Mijn god, net thuis van het maken van een geweldige toets economie waarna ik nog verrast werd door een heerlijke regenbui alsof alleen de toets nog niet genoeg was.

De ochtend relax begonnen met een examen Nederlands wat goed te doen was en wat mij weer enigszins hoop gaf voor de rest van de examens. Maar tevergeefs, het mij al zo heerlijk liggende vak economie moest alles verzieken. Ik neem plaats in de gymzaal, jaja we zijn orgineel, leg mijn pennetjes op mijn bank en om het allemaal nog mooier te maken heb ik mijn Grafische Rekenmachine verruild voor een oud simpel rekenapparaat.

De toets wordt uitgedeeld waarna ik het even vluchtig doorblader om niet op het einde verrast te worden door een grote veel tijdvretende vraag. De eerste vragen gaan goed, ik zou bijna zeggen te goed, de gedachte kwam al in me op dat het een eitje zou zijn. Maar te vroeg gejuicht, bij het zien van vraag 9 werd het al wat donkerder voor me ogen. Ik besloot deze vraag voor het einde te bewaren om niet in tijdnood te komen. Opgave 4 was nog redelijk te doen maar daarna ging het echt fout. En het ergste was nog dat ik door mijn vele getreuzel bij de meest vreemde vragen die maar 2 punten opleverden heel veel tijd heb verspeeld waardoor ik geen tijd meer had voor vraag 9, het betoog. Deze vraag leverde 7 punten op en was volgens velen goed te doen. Achteraf balen aangezien ik een voldoende moet halen om zonder herkansing te slagen, maar dat zit er niet in.

Mijn klasgenoten vonden het eveneens een zeer moeilijk examen, waaronder een jongen die doelloos de gymzaal uitliep met de woorden: "Hebben we niet de toets van een Universiteit gekregen ofzo !"