Duitse oma schrikt drie belagers af

Nolius
chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 80-jarige Helene Wawoscny uit München is nu de moedigste oma van Duitsland. De oude dame schrikte drie belagers af door heel hard te schreeuwen. Wawoscny kwam gisteren om 18.30 uur terug van een gezellig dagje uit met haar vriendinnen. Ze was bijna thuis toen drie jonge mannen haar ineens aanvielen. Een van de mannen viel haar van achteren aan. Door de klap viel de vrouw op de grond, waarbij haar bril in stukken brak en glasstukjes in haar oog terecht kwamen.

Terwijl de vrouw hulpeloos op de grond lag, probeerde een van de mannen haar handtas af te pakken. Oma Helene wilde deze echter niet afgeven: "Tenslotte zaten mijn portemonnee met 30 euro en mijn senioren OV-kaart erin." Maar door alle inspanningen om haar tas te behouden, verloor de vrouw haar krachten en begon ze te schreeuwen.

De dieven werden bang en kozen het hazenpad. Vervolgens stond de 80-jarige weer dapper op, nam haar wandelstok en sleepte zich het laatste stukje naar huis toe. Oma Helene: "Ik bid elke avond naar mijn beschermengel en die heeft me nu echt geholpen."