Zeker 25 doden bij aanslagen Riyad

Rob (R@b)
Bij de bomaanslagen in de Saudische hoofdstad Riyad zijn zeker 25 en mogelijk zelfs 50 doden gevallen. Onder hen zijn minstens 10 Amerikanen. Tientallen mensen raakten gewond, onder wie drie Nederlanders van wie één ernstig. De Nederlander die ernstig gewond is geraakt ligt op de afdeling intensieve zorg. In Saudi-Arabië wonen tussen de 450 en 500 Nederlanders.

Onder de doden is verder ook zeker één Australiër. Volgens omwonenden kwamen ook een Libanese en Amerikaanse man van Palestijnse afkomst om. Verder stierven er zeker twee kinderen, wiens identiteit nog onduidelijk is. Ook zou een zoon van de plaatsvervangend gouverneur van Riyad zijn omgekomen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zei dat de bomaanslagen alle kenmerkende eigenschappen dragen van al-Qaeda, het terreurnetwerk van Osama bin Laden. Het bezoek van Colin Powell aan Saudi-Arabië is overigens gewoon doorgegaan.

De daders lieten trucks, volgeladen met explosieven, in westerse wooncomplexen ontploffen. Drie van hen zouden om het leven zijn gekomen. Enkele terroristen ontkwamen na een vuurgevecht met de politie.