Eekhoorn jaagt meisje op

Anthony (Fe2O3)
stime had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse brandweer heeft een doodsbang meisje van tien jaar oud uit een boom moeten halen. Een eekhorentje zou het meisje hebben achternagezeten.

Lisa Fremmel was in een van de lager gelegen takken van een boom geklommen toen het eekhorentje verscheen en haar in haar schoenen probeerde te bijten. Het diertje maakte hierbij zoveel kabaal en deed zo agressief dat het meisje van schrik verder de boom in klom. De eekhoorn (achter)volgde haar vervolgens verder de boom in.

Toen het meisje bijna tien meter hoog zat en niet meer verder kon begon ze te huilen. De eekhoorn die blijkbaar tevreden was met wat hij had bereikt vertrok vervolgens richting een andere boom. Lisa was echter niet meer in staat om naar benenden te komen op eigen kracht. Een voorbijganger hoorde haar en belde de brandweer.

Een eekhoornexpert Walter Koening verklaarde dat de eekhoorn de schoenen van het meisje misschien als een rivaal had gezien. Eekhoorntjes zijn heel territoriaal in deze tijd van het jaar. Hij kan ook gewoon een bergplaats met nootjes hebben willen beschermen aldus Koening.